Claudia van de Kerkhof

In het kader van de Nationale Klimaatweek is onze Claudia opgegeven als klimaatburgemeester. Haar project is om Kampen te helpen om zo snel mogelijk te verduurzamen.

Wat is het initiatief precies?

Het is een pagina op Instagram genaamd KlimaatburgemeesterKampen, die functioneert als platform voor inwoners van Kampen, de gemeente en bedrijven. Hier is informatie te vinden over lokale subsidies, groene initiatieven zoals het isoleren van je huurwoning, hoe je je buurt groener kan maken, initiatieven die er al zijn en leuke DIYs. Dit gaat van letterlijk vergroenen maar ook over isoleren. Ik probeer greenwashing te vermijden en het toegankelijk te maken voor iedereen. Hier bovenop neem ik een eigen project in handen met betrekking tot biodiversiteit en duurzame energie waarover ik later meer vertel op mijn pagina.

Waarom ben je dit gaan doen?

Kampen is een behoorlijk groene stad en staat ook echt open voor initiatieven. Ik denk dat de communicatie tussen burger, woningcoöperatie, bedrijf en gemeente soepeler kan om te zorgen dat iedereen gezien wordt en er sneller gehandeld kan worden. Veel mensen willen duurzamer leven maar weten niet hoe of kunnen het niet veroorloven. Daar wil ik graag tussen schakelen. Zodat het simpeler wordt, in kleine en grote stappen.

Hoe kan ik meedoen?

Volg de Instagram pagina en kijk wat voor jou mogelijk is. En ik sta open voor suggesties, vragen en tips. Heb je zelf een duurzaam initiatief? Laat het me vooral weten, samen staan we sterker.